top of page
Zoeken
  • Yentl

Windy weather, wear a sweater...

Week 3 is nogal frisjes gestart. We zijn de hele week met een toch al wel dikke trui naar school gegaan want het zonnetje kwam niet veel tevoorschijn, de wind is hier ook ongelofelijk sterk en maakt het ook al direct wat frisser.


Gelukkig warm je wel wat op als de kinderen naar je lachen en met je praten.


Deze week hebben we gewerkt rond het thema persoonlijke hygiëne. We startte het thema met een kringgesprek, hier merkte ik al snel dat veel kinderen niet doorhebben wat persoonlijke hygiëne inhoudt.


We hebben met de kinderen een nieuw liedje aangeleerd waarop ze hun handen kunnen wassen en hebben dit uitgebreid klassikaal besproken en voor gedaan. De nadruk lag ook op tanden poetsen en de kinderen kregen van Ellen de directrice elk een tandenborstel.



Ik ben deze week begonnen aan het aanleren van spelletjes dat de kinderen kunnen spelen op de speelplaats zonder al te veel extra materialen. Zakdoek leggen kwam hier aan te pas en ook vlaggenstok krijgen de kinderen stilaan onder de knie. Bij vlaggenstok zingen de kinderen het Nederlandse “ Vlaggenstok, Vlaggenstok, twee bananen en een minirok” de kinderen vinden het super om Nederlandse dingen te zingen of zeggen. Bij zakdoek leggen klappen we gewoon ritmes in onze handen tot de kinderen de zakdoek ergens neerleggen. Tijdens de speeltijd zingen we ook vaak Nederlandse of Engelse liedjes samen en doen alle dansjes graag mee!




De dagen gingen niet altijd even goed want de kinderen hebben vaak momenten van drukte in de klas en hebben veel moeite met zich te concentreren en op te letten tijdens gezamenlijke activiteiten. We werken nu met een sticker systeem en merken dat dit voor bepaalde kinderen wel echt helpt. Er worden elke week opnieuw methodes en manieren gezocht zodat de klas minder chaotisch wordt, de ene dag helpt dit de andere dag is het chaos alom. Maar 29 kinderen in een klaslokaal zonder al te veel lesmateriaal is natuurlijk ook niet altijd makkelijk.


Zaterdag hebben we genoten van eens uit te slapen, daarna zijn we met Nita wat souvenirs gaan kopen bij lokale handelaars, waar we daarna zijn doorgereden naar het grootse shoppingcenter in de buurt. “Bay West Shopping Mall”! De avond hebben we afgesloten in ons lievelingsrestaurantje Col’Cacchio!


Op zondag hebben we voor de eerste keer een

auto gehuurd, hoe spannend! Voor de eerste keer zaten Yana en Laure zelf achter het stuur, aan de linkerkant van de baan weliswaar. Dit ging tegen onze verwachtingen in heel vlot! Na een klein uurtje rijden stonden we aan Daniels Cheetah project. Een project waar ze geredde dieren verzorgen een grootbrengen. We kregen een rondleiding op het domein en kregen allerlei informatie en natuurlijk ook wat dieren te zien. Een heel mooi initiatief en veel mooie plaatjes van de dieren als herinnering.






47 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page