top of page
Zoeken
  • Yentl

From windy to hot...

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2020

Hoe winderig en frisjes het vorige week was, zo warm was het deze week. De thermometer haalde meerdere keren 35 graden en hoger. En deze week was er geen briesje wind te bespeuren.


De kinderen zijn de warmte hier gewoon, maar ook voor hun eist het warme weer zijn tol. Op het einde van de dag waren de kinderen enorm moe en vermoeid. Daarom deden ze bijna elke dag een middagdutje of een moment van rust op hun matje. Woensdag was het zo warm dat we 42 graden hebben gehaald. Daarom hadden we een tafeltje gevuld met water waar de kinderen in konden spelen als afkoeling. Hier hebben ze enorm veel plezier aan beleefd en van genoten!


De week ging snel voorbij en het thema “Speciale dagen“ werd behandeld. We hebben geoefend op fijne motoriek door gebruik te maken van grote wasspelden en een zelf verzonnen spelletje waarin ook wiskunde aan de pas komt.



Donderdag had ik “project day” hier gaan we op bezoek bij andere projecten in Port Elizabeth waar andere Belgische studenten stage lopen. Het was een dag vol indrukken en nieuwe ervaringen. We maakten kennis met:

- HDC: kleuterschooltje voor kinderen uit de sloppenwijk Walmer en de school bevindt zich ook in de sloppenwijk, je merkt dat de buurt enorm onveilig is en de school nog over minder materialen beschikt dan Heatherbank. - Heatherbank: We bezochten ook mijn stageplaats, Ellen ( de directrice) gaf een korte rondleiding en wat meer informatie over het ontstaan van de school. Daarna liet ik vol trots Grade R zien aan de andere studenten. - Vistarus: een centrum voor daklozen of ex-drugsverslaafden. Het is een dorp op zich en de mensen die er terecht komen moeten er minstens 6 maand blijven. Ze werken er in schrijnende omstandigheden maar moeten er werken voor onderdak en eten. Dit hoort allemaal bij hun ”programma” om beter te worden en een nieuwe kans op een beter leven. Hier zijn mijn ogen enorm geopend en ben ik toch wel verschoten van hoe mensen hier leven binnen een bepaald project.

-Ubomi: een opvang voor kinderen uit de sloppenwijk. Hier bieden ze in de voormiddag een soort van “onderwijs“ voor kinderen. Ze tekenen hier en leren nieuwe liedjes. De ruimte waarin de kinderen zich bevinden is enorm klein en ze beschikken niet over een speelplaats. In de namiddag worden een worshops gehouden aan ouders en jongeren over diverse onderwerpen.

- Kayalethu: een opvangtehuis voor jongens van 8-19 jaar die daar geplaatst worden door de jeugdrechter. Hier worden ze geholpen door begeleiders en sociaal werksters, ze krijgen onderweg en de juiste begeleiding. De jongens zagen er op het eerste zicht gezellig uit maar verlegen maar als je de verhalen hoort van andere studenten is dat maar schijn.





Zaterdag gingen we naar het Addo Elephant park. We stonden op om 4uur in de morgen om met een gehuurde auto naar het park te rijden. We reden rond in het park in de voormiddag en hebben allerlei nieuwe vriendjes gemaakt! Wat een ervaring en wat een moeite! Hakuna Matata!


Na het park reden we naar een appartement en overnachtten we in het mooie Addo gebied.



Zondagmorgen mochten we iets langer slapen maar om 10uur stonden we klaar om opgehaald te worden en te gaan Zandsurfen! Nooit gedacht dat het zo vlot ding gaan maar het was best makkelijk ook al had ik het nog nooit gedaan. Het geeft een heel fijn gevoel als je de duinen afgaat met je board. Al moet ik zeggen dat de weg terug naar boven klimmen best tegensloeg elke keer.


En zo is de week weer om! Op naar week 5!




46 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page