top of page
Zoeken
  • Yentl

There we go...

7 februari was het zo ver...


Ik vertrok met een bang hartje, na een moeilijk afscheid richting Port-Elizabeth in Zuid-Afrika.

De reis was best lang en de uren op de vlieger verliepen moeizaam. Na 24 uur onderweg te zijn met toch wel wat moeilijke vluchten achter de rug kwamen we aan in Port-Elizabeth.












Nita stond ons met een grote glimlach op te wachten in de aankomsthal van de luchthaven. Ze was enorm gastvrij en verwelkomde ons als haar eigen kinderen. Een super lieve dame met veel levenslust en enthousiasme.


De eerste dag brachten we door in het huis waar we onze hele stage zullen verblijven,onze thuis voor de komende 12 weken. Er was tijd om wat uit te rusten, valiezen uitpakken en eens een kleine wandeling maken door de straten van onze residentie.

'S avonds had Nita een slaatje met kip gemaakt en deelde ze wat interessante weetjes over onze projecten waar we stage zullen lopen.


De elektriciteit kan hier soms voor een paar uur uitvallen omdat ze in Zuid-Afrika niet het hele land een hele dag van stroom kunnen voorzien. Daardoor valt de elektriciteit uit op bepaalde uren die je op voorhand kan checken in een speciaal ontwikkelde app. Even aanpassen maar gelukkig hadden we een zaklamp bij! ;)


We maakten kennis met de andere studenten die bij Nita's buurvrouw Dot zullen verblijven, waarvan twee studenten ook op dezelfde school zullen lesgeven.








Op onze tweede dag (zondag), sliepen we wat langer en genoten we van een lekker ontbijtje.Vervolgens ging Nita met ons naar de supermarkt waar we zelf ook wat lekkers konden kopen en wat uitleg kregen over de lokale producten en specialiteiten.


Daarna gingen we met Nita naar Sacramento, een lokaal strandje waar ze ons trakteerde op een welkomstdrankje. Het uitzicht daar was overweldigend! De golven die neersloegen op de rotsen, ik werd er zelf even stil van en genoot van het uitzicht. We reden terug naar huis langs de stad en Nita toonde wat plekjes die we zeker eens moeten bezoeken. Ze liet ons ook haar favoriete plekken zien.












Ik had best veel moeilijke momenten op de eerste dagen maar mijn medestudenten en gastmama waren zeer begripvol.


Ik kijk er ook enorm hard naar uit om vanaf morgen te starten op de Heatherbank pre- en primary school!

273 weergaven0 opmerkingen
bottom of page